BUNKER HOUSE

The house resembles a bunker made of reinforced concrete treated and mixed with furnace waste (resistant to any action by water). We are speaking of a house with a courtyard with slits in each side of the volume to enable the water (in the event of a flood) to flow away without any problem towards the inner courtyard and transform it into a large aquarium. The cement volume has a few iron elements: an entrance walkway, blackout window panels, a roof platform and a jetty to provide mooring during a flood. The internal glass windows are treated to resist any violent water movement (double-glazed with a plastic laminate film in the centre). Near the slits, the glass windows transform into a series of bridge passageways, tiny tunnels, the size of a door, positioned so cannot block the water flowing towards the inner courtyard. The house has a large garage capable of housing a car and a boat. The latter can rise to the surface via a glass walled lift and be used, therefore, when the structure is totally flooded. The house features an underground tank to collect sea water. A highly technological system activates a process of reverse osmosis, which enables the complete desalination and purification of the water. The latter can be used for the daily water requirements of the inhabitants of the house. Lastly, the domestic space can be self-sufficient not only for its water. An inverter system also enables the energy of the sea water to be used to produce electricity.

Architect: 

Anna Rita Emili

 

Show More
Mostra altro

1/16